Infracrveno grijanje


Visoko inovativna tehnologija grijanja gdje toplinske zrake djeluju poput zraka Sunca i stvaraju ugodnu toplinu, sličnu onoj iz kalijeve peći.

Uz jednostavnu montažu i održavanje, nisku potrošnju i izrazito veliku efikasnost, infacrveno grijanje je definitivno grijanje sadašnjosti i budućnosti.

ERS paneli

Toplina se prostorijom širi putem refleksije pa ne dolazi do cirkulacije zraka u prostoru, zbog čega čestice prašine samo padnu na tlo i tamo ostaju.

Kod konvencionalnog grijanja situacija je potpuno drugačija. Primjerice, kod centralnog grijanja koje je pogonjeno vodenim sustavom ( bez obzira koristimo li plin, lož ulje, drva, pelete, ugljen itd. ), toplina se prenosi isključivo strujanjem zraka, koje u vrtlogu podiže čestice prašine s poda i one u stalnom kruženju budu po čitavoj prostoriji.

Budući da udišemo taj zrak, to može uzrokovati zdrastvene probleme, ne samo kod alergičnih, već i kod zdravih osoba. Dodajmo tome i da je zrak u prostorijama sa centralnim grijanjem uvijek suh pa ga je potrebno dodatno vlažiti, što predstavlja dodatan problem i dodatnu aktivnost.

Osnovna razlika između infracrvenog grijanja i većine ostalih grijanja je u tome da infracrveno grijanje grije i zidove, a ne samo zrak!

Posebnost IC grijanja je jaki izolacijski učinak.

Zbog posebnog prijenosa topline, vanjski zidovi i stropovi postaju spremnici topline. Time nastaje “prirodna izolacija”, topli zid koji sprječava da toplina pobjegne iz prostorije.

IC grijanje

Prednost koja proizlazi iz toga je da nema više vlažnih zidova. Ovime usput rješavamo eventualni nastanak plijesni i sve probleme koji nastaju s tom neugodnom i po zdravlje opasnom pojavom.

IC paneli cijena